• Beginpagina
  • Dansen is plezier voor twee
  • Gezellig Swingcafe de Etage
  • Zumba Fitness
  • Thema-avonden en meer informatie

 

Gastenboek uitgebreide review

 

 

 

Geschiedenis

 

Een tijdje geleden werd mij gevraagd waarom mijn man en ik dansen. Het antwoord was duidelijk, gewoon omdat ik het gezellig vind om samen met mijn man en vrienden een avond er uit te zijn.

 

Thuis gekomen dacht ik er nog eens over na en kwam tot de conclusie dat het toch wel bijzonder is dat je al zoveel jaren samen met je partner dezelfde hobby beoefend. Want in welke andere sport kun je gelijktijdig met je partner sportief bezig zijn? 

 

      

   tijdens onze demo Gurbe en Sietske

 

Het is allemaal begonnen toen ik vanuit het Groningerland in Buitenpost ging wonen. Het verlegen meisje wilde wel graag nieuwe mensen ontmoeten maar durfde er niet alleen  op uit. Hoe los je dat dan op. Een eerdere poging om dansles te nemen was al mislukt door diverse omstandigheden maar in de herfst van 1987 konden we daarvoor in de Point te Buitenpost terecht. Dus samen met familie en bekenden daar de eerste 13 lessen gevolgd. Het ging goed en we werden gevraagd om aan het eind van 13 lessen een wedstrijd mee te dansen. Pff…ik heb nog nooit zo staan trillen op mijn benen en was al wat ik geleerd had in één klap vergeten. Zonder finaleplaats zijn we dan ook naar huis terug gekeerd maar goh wat hadden we genoten. Wat werd er mooi gedanst en wat zagen de andere paren er mooi uit. Voor ons stond vast, wij wilden ook beter leren dansen. Dus verhuisden we mee naar de nieuwe dansschool in Drachten.

 

   

Demo tijdens Open Dagen

 

 

De geur van nieuwe verf en een spiegelgladde, zwevende dansvloer verwelkomde ons. Onwennig maakten we kennis met de andere paren en uit onze ooghoeken bekeken we stiekem de kunsten van onze nieuwe mededansers. Het werd een super leuk seizoen. Allemaal jonge stellen van rond onze leeftijd en allemaal net zo gek van dansen als wij. Toen er dan ook weer een wedstrijd aangekondigd werd waren we snel over de streep en met een hele grote groep gingen we erop af. De lessen hadden hun werk gedaan. We vielen in de prijzen. Een heerlijk gevoel om zo goed mogelijk te laten zien wat je kunt en dan ook nog beloond te worden. Het begon met een voorzichtige 6de plaats maar regelmatig stonden we in de top 3. En dat motiveerde weer om nog beter je best te doen en nog meer wedstrijden te bezoeken.

 

Na elke vakantie stonden we dan ook weer te popelen om te gaan dansen want naast de lessen en wedstrijden waren de dansavonden ook een vast evenement geworden in onze agenda’s. Of het nu Carnaval, een Tropical Night of Europese avond was, we waren er en hielpen later zelfs mee in de organisatie. Tja, als je het naar je zin hebt dan wil je ook wel wat extra’s doen nietwaar. Het ene seizoen volgde het andere op. En we werden allemaal ouder, kregen trouwplannen, verwachten kinderen en raakten bekend met oppasproblemen. Toen hield het voor ons even op. Oppas was moeilijk te vinden en dan moet je een keuze maken die je zeer aan het hart gaat.

 

Vaak spraken we nog over de leuke tijd die we hadden gehad en nog vaker werd er geopperd dat we misschien toch maar weer moesten beginnen nu de kinderen wat ouder waren geworden en geen oppas meer nodig hadden. Maar het bleef bij praten want de mensen waar je die leuke tijd mee had beleefd waren er toch ook niet meer en het werd vast niet weer zo gezellig als voorheen….

 

 

Toen we in 2005, na een verdrietige gebeurtenis, het advies kregen om samen iets te gaan ondernemen was het besluit snel genomen. We belden Yeteke en konden instromen bij de zilvergroep. Na al die jaren waren we de basis niet vergeten maar welk figuur nu in welke dans thuis hoorde… het was een groot vraagteken. Terwijl de tijd verstreek kwam er steeds meer boven borrelen en voor de 13 lessen voorbij waren hadden we de zilvergroep verruild voor een hoger niveau. En we hadden het weer net zo naar de zin als voorheen. Gezellige mensen om je heen die net zo van onze hobby genoten. En net als vroeger volgden de seizoenen elkaar op en raakten we weer betrokken bij SwingInn. We gingen helpen op de Drachtster Dansdag en bij andere demonstraties en we hebben zelfs weer meegedaan aan wedstrijden. Nu bij de Senioren waar de concurrentie iets minder is door het deelnameaantal maar spannend was het nog wel. Hoe we geëindigd zijn? Kom het me maar eens vragen tijdens één van de gezellige dansavonden bij SwingInn.

 

Oeds en Ingrid.  

 

 


WE HEBBEN DIVERSE DANSSTIJLEN VOOR U/JE IN HUIS!

 

BEKIJK EENS ONDER HET KOPJE DANS- & SPORTVORMEN

WELKE!

 

BIJ ELKE DANSSTIJL VIND JE EEN KORTE BESCHRIJVING

WAT DEZE DANSVORM INHOUDT! 

 

 

van Solo dansen tot Ballroom & Latin dance

     van Salsa tot Rock and Roll

voor jong en oud!